طرز تهیه7 سوپ خوشمزه و مقوی
طرز تهیه سوپ های خوشمزه و مقوی
سوپ ها وعده های غذایی مناسبی می تواند باشد برای برخی از افراد که دچار بیماری سرماخوردگی شده اند اما علاوه بر این برخی از سوپ ها بسیار خوشمزه و جا افتاده می باشند که می توان از آن ها به عنوان پیش غذا استفاده نمود.
سوپ اسفناج و عدس
مواد لازم:
اسفناج خرد شده : 500 گرم
عدس : 1 فنجان
پیاز خرد شده : 1 عدد بزرگ
جو پرک : 1 فنجان
آب : 2 فنجان
خامه یا ماست : مقداری
نعنا خشک : کمی
چاشنی ها : نمک و فلفل و زردچوبه
طرز تهیه :
عدس ،جو پرک.اسفناج خرد شده رو با آب میذاریم رو حرارت.وقتی کمی جا افتاد.پیاز رو خورد کرده و تفت میدیم.فلفل و زرد چوبه زده نعنا رو هم کمی با پیاز داغ تفت میدیم.کمی از پیاز داغ و نعنا رو تو سوپ ریخته ، مقدارکمی رو هم برا تزئین رو ش نگه میداریم. وقتی سوپ خوب جا افتاد بهش خامه غذا رو اضافه میکنیم یا از رو حرارت بر میداریم و ماست اضافه میکنیم.
سوپ شلغم :
برای سوپ کافیه یک پیمانه جوپرک رو با یه هویج رنده شده،دوتا شلغم خرد شده،یه پیاز رنده شده و فلفل سیاه و زردچوبه و نمک روبا آب مرغ یا گوشت بذارید تا بپزه ونیم ساعت آخر کمی جعفری ریز شده اضافه کنید و بذارید تا جا بیوفته،در آخر چهار قاشق خامه اضافه کنید و هم بزنید و اجاق رو خاموش کنید.
سوپ سیب زمینی و گوشت
مواد لازم:
گوشت خرد شده : 400 گرم
پیازچه ساتوری شده : 3 عدد
سیب زمینی شیرین خرد شده : 2 عدد متوسط
آرد سفید : 2 قاشق غذا خوری
خامه : 2 قاشق غذا خوری
فلفل دلمه ای رنگی خرد شده : 1 عدد کوچک
روغن : برای سرخ کردن
نمک و فلفل : به میزان لازم
طرز تهیه
گوشت ها را به اندازه ریز خرد می کنیم و طبق سلیقه آب پز و یا سرخ می کنیم. پیاز های نگینی شده را داخل ماهی تابه ریخته و تفت می دهیم تا طلایی شود و سپس فلفل دلمه ای رنگی خرد شده را به آن اضفه کرده و تفت می دهیم.
سیب زمینی ها را به مواد اضافه می کنیم و بعد از کمی تفت دادن یک قاشق آرد سفید را هم به مواد ماهی تابه اضافه می کنیم. در مرحله ی بعد گوشت های آب پز شده را به همراه 2 لیوان آب گوشت و ذرت های پخته و سبزی های معطر به مواد اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا حدود 20 دقیقه طبخ شود. بعد ازا ینکه مواد سوپ نیم پز شد خامه را با کمی از آب سوپ در یک ظرف به خوبی می زنیم تا صاف شود و به همراه پیازچه های خرد شده به مواد اضافه می کنیم.
سوپ گشنیز:
اعتراف میکنم سوپ گشنیز تبریز سوپ مورد علاقه خودمه وهرزمان گشنیزتازه تو خونه داشته باشم، جز گزینه های اوله☺️
سوپ گشنیز مواد ساده ودردسترسی داره ولی طعم متفاوت.بااینکه ازنظرشکل وشمایل ظاهری شبیه سوپ شیره ولی اختلاف طعمش خیلیه.
سوپهامو معمولا آب پزدرست میکنم اگرشما علاقمندبه اضافه کردن کره یا روغن به سوپ هستین یه پیازنگینی وتف بدین تا سبک شه .بهش جوی پوست کنده ازقبل خیس خورده ومقدارکافی آب اضافه کنین.روی شعله ملایم بپزه ولعاب بده.وقتی پخت جو کامل شد عصاره خونگی یا آب مرغ/گوشت اضافه میکنیم .وقتی عصاره یکی دوتا جوش خورد هویج رنده یانگینی شده اضافه میکنیم.مهلت میدیم تاهویج بپزه.بعد مقدار زیادی سیرخام له یارنده شده می ریزیم یکی دوجوش کافیه .والاعطروطعم سیرکه مشخصه ی این سوپه کم میشه. بعدازون گشنیزتازه ساتوری اضافه میکنیم.
برگای گشنیزخیلی لطیفه وبا حرارت زودتغییررنگ میده وتیره میشه پس سبزی وزیاد نپزین تا سبزوخوشرنگ بمونه😉
درنهایت سوپ وازروی حرارت برمیداریم ومقداری ماست بهش اضافه میکنیم بهتره قاشق قاشق اضافه شه ومرتب هم بخوره.من همیشه ماست کم چرب میریزم وقتی ماست کاملا مخلوط شد مجددا روی حرارت برمیگردونیم.نمک وفلفل واندازه میکنیم وازینجا به بعدکافیه سوپ دوباره داغ بشه وبا ماست روی حرارت نجوشه.کمی آب لیموی تازه وفلفل نیمکوب مکمل طعم بی نظیرشه .
بجای جوی پوست کنده میشه ازجوپرک هم استفاده کرد.
همراه ماست میشه کمی خامه هم ریخت ولی من پیشنهادنمیدم چون به حدکافی خوش طعم هست چرا باید پرکالریش کنیم😉
من یه شلغم کوچیکم توسوپم رنده کردم.اصولا تواین فصل توهمه سوپهام یه دونه کوچیک میریزم هیچ طعم وبوی خاصی نداره فقط توجه داشته باشید شلغم زیاد سوپتون وشیرین میکنه.
طبع این سوپ سرده اگربه این موضوع حساسین بافلفل زیاد میل کنین.
قرمزای روی سوپ فلفل قرمز ترکیه ای یا پول بیبره.
طرز تهیه سوپ میگو
مواد لازم
میگو : 300 گرم
پیاز چه : 5 شاخه
سیر : 1حبه
سرکه : 2 قاشق غذا خوری
آب : 1 پیمانه
جعفری :50 گرم
خامه : 2 قاشق غذا خوری
هویج نگینی شده : 2 قاشق غذا خوری
رز تهیه:
ابتدا در ظرفی مناسب سرکه و نمک را به جوش می رسانیم و میگوها را در آن ریز می کنیم. 25 الی 30 دقیقه زمان می دهیم و بعد در آبکش می ریزیم. تمام مواد بجز میگو، جعفری و خامه را در قابلمه ریخته و می پزیم. در مرحله بعد سوپ را در دستگاه غذاساز ریخته و کاملا یک دست می کنیم. دوباره روی حرارت گذاشته، جعفری را ریخته و پنج دقیقه زمان می دهیم، سپس حرارت را خاموش کرده، میگو را افزوده و سوپ داغ را سرو می کنیم.
همچنین بخوانید:
سوپ بادمجان و عدس
مواد لازم:
پیاز رنده شده : 1 عدد
ساقه کرفس ریز شده : 3 عدد
عدس : 1 پیمانه
بادمجان : 3 عدد متوسط
نمک و فلفل : به میزان لازم
سیر ریز شده : 4 حبه
عصاره مرغ : 1 عدد
برگ بو : چند عدد
سرکه سیب : 1/4 پیمانه
طرز تهیه:
ابتدا پیاز رنده شده را داخل تابه بریزید تا آب اضافه آن تبخیر شود سپس به آن روغن اضافه کرده و آن را تفت دهید و بعد سیر ،زردچوبه، فلفل قرمز و ساقه کرفس ریز شده را به آن اضافه کرده و حدود 10 دقیقه آن ها را با هم تفت دهید.
عصاره مرغ را با 2لیتر آب جوش مخلوط کرده و آن را به همراه بادمجان ، عدس ، برگ بو و نمک و اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
سرکه سیب را به مواد اضافه کرده و شعله را روی متوسط قرار دهید تا زمانیکه جوش آید سپس حرارت را کم کنید و تا زمانیکه عدس ها نرم و له شده و بپزید.وقتی سوپ پخته شد برگ بو را از آن جدا کرده و به همراه گشنیر و ماست آن را سرو کنید.
منبع : نمناک